Майно лідера "Партії угорців України КМКС" під арештом: Сам Брензович наразі перебуває за кордоном

Народний депутат Василь Брензович під час засідання Верховної Ради України, в Києві, 17 квітня 2018 р. Фото Космач Олександр / УНІАН

Закарпатський апеляційний суд наклав арешт на майно, вилучене під час обшуку у лідера “Партії угорців України КМКС” Василя Брензовича. Про це повідомила пресслужба Закарпатського апеляційного суду. Таке рішення ухвалили, бо майно є речовими доказами у кримінальному провадженні, повідомляє Суспільне.

Василь Брензович наразі перебуває за кордоном, — Йосип Борто

За словами керівника Закарпатської організації КМКС Йосипа Борто, наразі Василь Брензович перебуває за кордоном на лікуванні. Про це він повідомив у коментарі Суспільному. “Ми поки що не маємо на руках рішення апеляційного суду, тому не знаємо, чи суд наклав арешт тільки на ті речі, які забрали під час обшуків. Наскільки ми зрозуміли, наклали арешт тільки на ті предмети, які є доказами у справі. Сам Василь Брензович перебуває за кордоном на лікуванні. Чи повідомляли його про це – не знаю”, — розповів представник Партії угорців України.

На запитання, чи мав право Василь Брензович виїжджати за межі України під час розслідування, Йосип Борто відповів: “Коли він виїхав, його пропустили на кордоні. Значить, не було ніякої заборони на виїзд. Він виїхав з України відразу після обшуків. Це дуже вплинуло на його здоров’я. Звичайно, коли людину звинувачують у такій серйозній справі безпідставно, то будь-хто це переносить нелегко: морально, психологічно і, звичайно, фізично”, — повідомив Йосип Борто.

Кореспонденти Суспільного телефонували і самому Василю Брензовичу — абонент перебуває поза зоною.

На разі відомо, що:

СБУ провів обшуки у лідера Партії угорців України
Матеріали про автономію Закарпаття знайшли під час обшуків у лідера “Партії угорців України”

Обшуки у лідера “Партії угорців України” вважають політичним тиском, — заява КМКС
МЗС Угорщини розкритикувало обшуки СБУ на Закарпатті

Українсько-угорська криза: сепаратизм, маніпуляції чи втручання Росії

Відправ другу:
Залишіть коментар