Уряд працює над впровадженням компенсації за використання електроенергії

Уряд працює над впровадженням компенсації за використання електроенергії споживачами, які використовують електроопалення.

Про це на нараді за участі голів обладміністрацій, представників Кабміну та Офісу Президента, повідомив Юрій Вітренко, в.о. міністра Міністерства енергетики України.

Міністр зазначив, що уряд планує монетизувати відмінену пільгу.

Споживачі, які використрвують електроопалення, повинні отримати грошові компенсації за відмінену пільгу у повному обсязі, у розрахунку включно із січнем 2021 року.

Наразі Кабмін працює над впровадженням відповідного рішення.

Нагадаємо, Постанова КМУ Про ціну на електроенергію та пільги для громадян від 28.12.2020 р №1325 встановлює фіксовану ціну на електроенергію. З 1 січня до 31 березня 2021 р. –168 коп. за 1 кВт/год.

Це мінімальна ціна, яка дозволяє Енергоатому бути незбитковим.

Окремі категорії споживачів, для яких діяв знижений тариф на спожитий обсяг електрики, сплачуватимуть 168 коп. за 1 кВт/год, тобто на рівні з іншими споживачами. Це стосується населення, що використовує електроопалення, багатодітних та прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, гуртожитків та ін.

За наявності обліку споживання електроенергії за періодами часу, розрахунки населення проводяться за відповідними тарифами та такими тарифними коефіцієнтами (за вибором споживача):

1) за двозонними тарифами, диференційованими за періодами часу: 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години); повний тариф у інші години доби;

2) за тризонними тарифами, диференційованими за періодами часу: 1,5 тарифу в години максимального навантаження енергосистеми (з 8-ї години до 11-ї години і з 20-ї години до 22-ї години);

повний тариф у напівпіковий період (з 7-ї години до 8-ї години, з 11-ї години до 20-ї години, з 22-ї години до 23-ї години);

0,4 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години).

Під час визначення вартості спожитої електроенергії за кожним рівнем тарифу застосовується питома вага обсягу електроенергії, що спожита у відповідній зоні доби протягом розрахункового періоду, до загального обсягу спожитої електроенергії в цьому періоді.

Відправ другу:
Залишіть коментар