Мукачево отримає оновлений герб та свій бренд

Як передає Укрінформ у Мукачівській міській територіальній громаді працюють над розробленням брендбуку – до травня мають затвердити бренд міста та змінити зображення святого Мартина на гербі.

Це збільшить впізнаваність Мукачева та додасть туристичної привабливості місту, повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу радник міського голови з питань туризму Олександр Шершун.

“У Мукачівській міській територіальній громаді стартував процес зі створення брендбуку громади. Ми ініціювали публічне обговорення і цьогоріч до травня плануємо затвердити туристичний бренд міста з прописаними правилами, хто, де та на яких умовах зможе його використовувати (спектр — від візитівок та документів до вивісок магазинів та зовнішньої реклами в місті). Розробляти бренд Мукачева буде компанія, яка виграє в оголошеному для цього тендері”, — сказав Шершун.

За його словами, також цьогоріч ініціюють оновлення герба міста.

“На гербі Мукачева, як відомо, зображений святий Мартин, але той варіант, котрий є зараз, відсилається до давнього герба міста, де святий зображений єпископом. А нині є ідея повернутися до більш пізнього зображення святого — де він зображений як вершник. Цей герб Мукачева із таким зображенням святого Мартина використовувався з 1844 року. Тоді Мукачево стало транспортно-логістичним центром Австро-Угорської імперії. Оскільки зараз і в громади, і в уряду є такі ж ідеї — щодо того, щоб місто стало транспортним вузлом на Закарпатті, вважаємо за доцільне змінити герб міста”, – сказав Шершун.

Зображення святого Мартина для нового герба Мукачева затвердить геральдична комісія та згодом депутати на сесії.

Відправ другу:
Залишіть коментар