Чехи протестуючи проти карантину відновили роботу барів та ресторанів

У Чехії в межах загальнонаціональної акції протесту проти запровадженого урядом суворого карантину сотні барів і ресторанів відновили свою роботу. Влада погрожує штрафувати порушників.

Як повідомляє Чеське радіо, організатором акції виступила ініціатива Chcipl pes (“Мертвий пес” — ред.).

Таким чином учасники акції хочуть привернути увагу влади та громадськості до серйозних збитків, які несе ресторанний бізнес країни. Зазначається, що кафе, ресторани, паби та їдальні не працюють в Чехії близько трьох місяців, із жовтня 2020 року. Як результат, щодня заклади зазнають збитків приблизно на 414 мільйонів крон (близько 15,9 мільйона євро).

За словами чеських рестораторів, кількість випадків зараження коронавірусом в країні продовжує зростати й після закриття закладів.

“COVID-19 сьогодні просто між нами й набагато розумніший за нас. Йому (уряду країни – ред.) буде важче боротися зі спустошеною економікою та людьми, які психічно та фінансово знаходяться на дні”, — йдеться у заяві Chcipl pes.

Крім того, власники ресторанного бізнесу мають намір зареєструвати в країні політичний рух “Відкриємо Чехію” і відрити приміщення своїх закладів для проведення зборів членів первинних організацій. Вони розраховують, що в цьому випадку їм вдасться обійти чинні обмеження, оскільки в період пандемії в країні проходять засідання парламенту та інші заходи політичного характеру.

Тим часом у пресслужбі Празької мерії пригрозили накладати штрафи на заклади, що відновили роботу попри карантинні обмеження. Максимальний штраф складе 20 тисяч крон (близько 932 доларів – ред.).

Що відомо

З жовтня 2020 року в Чехії закриті всі ресторани, паби й бари, а також кінотеатри, театри, зоопарки, тренажерні зали та більшість магазинів. Влада дозволила їм відкритися лише на час Різдвяних свят.

У грудні 2020 року в Чехії стартувало масове тестування на коронавірус.
3 січня 2021 року у Чехії влаштували протест проти карантинних обмежень. Учасники акції прийшли до будинку прем’єр-міністра Чехії Андрія Бабіша та залишили перед дверима символічну труну, унітаз і запалені свічки.

Відправ другу:
Залишіть коментар