Закарпатські рятувальники нагадують правила безпеки в складних погодних умовах

У найближчі два дні на Закарпатті очікується значне погіршення погодних умов: дощ, мокрий сніг, вранці та вдень з переходом у сніг. Місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини, туман. На окремих ділянках доріг ожеледиця.

Вітер північний 7-12, подекуди пориви 15-20, місцями до 25 м/с. Температура повітря вдень становитиме 0-5° морозу, на високогір’ї – 5-8° морозу. І вже з 12 лютого на Закарпатті суттєво похолоднішає. Температура повітря вночі стягатиме 8-13°, вдень 5-10° морозу, на високогір’ї протягом доби очікується 18-21° морозу.

У зв’язку з цим рятувальники Закарпаття закликають громадян за можливості не виходити з дому, а якщо це вкрай необхідно – дотримуватися елементарних правил безпеки: не ходіть попід розлогими деревами, тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх падіння.

Водіям так пішоходам треба бути обережними на дорогах через ожеледицю. Не ходіть краєм та не перебігайте проїжджу частину дороги під час сильного снігопаду. Водіям, які не мають стажу водіння, без крайньої необхідності краще не виїжджати.

Відправ другу:
Залишіть коментар