Суддю з Міжгірщини засуджено за вимагання хабаря

Суддя Міжгірського райсуду Закарпатської області, який вимагав та отримав 15 тис. грн за винесення “потрібного рішення”, засуджений до 5 років позбавлення волі.

Про це інформує пресслужба Антикорупційного суду.

У понеділок, 22 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду винесла вирок у справі за обвинуваченням судді Міжгірського районного суду Закарпатської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

ВАКС визнав винним суддю в скоєнні зазначеного кримінального злочину і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років із позбавленням права обіймати посаду судді на строк 3 роки з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 168 160 гривень, залишено без змін до вступу вироку в законну силу.

Нагадаємо, що суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області звинувачувався в тому, що він просив і отримав 15 тис. грн за винесення рішення на користь позивача у цивільній справі про стягнення боргу за невиконані роботи. Суддя був викритий одразу після отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано 2 коментарі (-ів)