"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення

Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”, яка обслуговує близько мільйона побутових споживачів газу, підвищила ціну на блакитне паливо у червні в межах місячного тарифу.

Як пише Суспільне пресслужба компанії зазначає, що таке рішення обумовлене “ситуацією на ринку”.

“ТОВ “Газопостачальна компанія Нафтогаз України” (ГК “Нафтогаз України”) розрахувала ціну у рамках тарифного плану “Місячний” у червні, враховуючи поточну ситуацію на ринку. Місячна цінова пропозиція відображає загальну тенденцію зростання цін на газ як на українському, так і на глобальному ринках, і є індикативною”, – зазначили у “Нафтогазі”.

Відтак у червні для побутових користувачів тарифу “Місячний” вартість кубічного метра газу сягає 11,94 гривні. При цьому у “Нафтогазі” наголосили, що у межах річного тарифу його вартість складатиме менш як 8 гривень.

“Клієнти ГК “Нафтогаз України” у рамках річного тарифного плану “Фіксований” мають одну з найвигідніших цін на газ – 7,96 гривні за кубічний метр”, – розповіли у компанії.

За поясненням пресслужби “Нафтогазу”, ціна на газ у місячному тарифному плані обумовлена ситуацією на європейському ринку, де ціни на газ є одними з найвищих за останні 4-5 років та станом на початок червня продовжували зростати.

“Зазначимо, що ціни на газ в Україні завжди корелюються з цінами на європейських хабах, оскільки наша країна інтегрована в європейський газовий ринок з 2015 року”, – додали у компанії.

У “Нафтогазі” наголосили, що підключення до тарифного плану “Місячний” відбувається лише за бажанням клієнта, а за замовчуванням клієнти компанії обслуговуються за річним тарифним планом “Фіксований”.

Відправ другу:
Залишіть коментар