Вперше за 30 років: на полігоні під Рівним визначили кращий взвод тероборони ОК "Захід"

На Рівненському загальновійськовому полігоні вперше провели змагання стрілецьких взводів територіальної оборони оперативного командування “Захід”. У них взяли участь понад 250 конкурсантів з восьми бригад. Перемогу здобули бійці з Закарпаття, пише Суспільне.

Стрілецькі взводи оцінювали за чотирма критеріями: вогнева та інженерна підготовки, тактична медицина, тактична підготовка.

Зокрема, змагалися у стрільбі з різних положень, розмінуванні, накладали шину з підручних матеріалів на зламану кінцівку.

“Змагання потрібне, є такий і спортивний дух, і бійцівський дух. І навіть командири бригад настільки переживають за свій особовий склад, що навіть трошки сваряться. Цей захід проведено вперше, на жаль, за 30 років незалежності, але він дуже потужний і дуже потрібний”, – розповідає начальник управління тероборони ОК “Захід” Андрій Войлоков.

В одному з конкурсів перевіряли витривалість: резервіст мав винести пораненого побратима на відстань 150 метрів на спині по пересічній місцевості.

Завершальним етапом змагань стала тактична підготовка. Конкурсанти демонстрували вміння орієнтуватись на місцевості, а також виявляли та блокували ворожі диверсійно-розвідувальні групи. На цьому етапі використали систему імітації бою “Лазертаг”.

“Нагадується все швидко. Це як на ровері – раз попробував і більше нічого не треба. Готовий стати на захист знову своєї Батьківщини в будь-який час, коли воно буде потрібно”, – розповів боєць Тернопільської бригади тероборони Богдан.

У підсумку переміг взвод Закарпатської бригади територіальної оборони.

Відправ другу:
Залишіть коментар