Камерний хор "Сantus" разом зі швейцарськими співаками-аматорами готуються до концерту в Ужгороді

Співаки зі Швейцарії готуються до спільного концерту з закарпатським камерним хором “Сantus”. Вчора, 7 липня, в Ужгороді провели третю репетицію, — розповів диригент Еміл Сокач. Для гостей з-за кордону проводять майстеркласи.

Диригент хору “Cantus” Еміл Сокач каже: співаки-аматори приїжджають на майстеркласи до них з 2001 року. Цього разу — 15 людей.

“Щороку до нас приїжджають гості й ми з ними разом співаємо, робимо спільну програму. Закінчуємо цю програму спільним концертом. Дуже цікава група. Багатьох людей ми знаємо, вони у нас не вперше. Атмосфера дуже сприятлива. Вони стараються, їм дуже цікаво опановувати хорову літературу нашої культури – східної традиції. Люди з різних куточків Швейцарії, які співають у хорі десь у себе, люблять співати. Співаки, котрі зібралися в одну групу, — для них проводимо майстерклас”, — пояснив Еміл Сокач.

Майстерклас триває тиждень. 10 липня о 7-й вечора відбудеться їхній спільний концерт “Всеношна” в Ужгородському греко-католицькому кафедральному соборі. Охочі зможуть потрапити на нього безкоштовно.

Подробиці в сюжеті Суспільного Закарпаття:

Відправ другу:
Залишіть коментар