Україна та Франція обговорили визнання свідоцтв про вакцинацію між державами - МЗС

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар 8 липня обговорив із парламентською делегацією Франції визнання свідоцтв про вакцинацію між державами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

Зазначається, що Боднар провів зустріч із парламентською делегацією Франції на чолі з головами груп дружби Франція-Україна у Національних зборах Французької Республіки Валерією Фор-Мунтян та в Сенаті Франції Надією Сологуб. До складу делегації увійшли також члени Комісії у закордонних справах Національних зборів депутати Анн Жанте і Мірей Клаппо.

Сторони відзначили пожвавлення двосторонньої взаємодії, передусім нещодавнє укладення 4-х двосторонніх угод між урядами України та Франції на суму 1,3 млрд євро.

Співрозмовники констатували важливість подальшої розбудови співпраці у сферах туризму, диджиталізації та молодіжних обмінів – галузей, які сприятимуть поглибленню міжлюдських контактів.

“Сторони обговорили питання взаємного визнання свідоцтв про вакцинацію між Україною і Францією, а також включення України до переліку держав, для яких скасовано тимчасові обмеження на необов’язкові поїздки до ЄС”, – йдеться в повідомленні.

Французьких депутатів ознайомили зі станом імплементації Україною реформ в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

Співрозмовники домовилися про залучення французьких парламентарів для налагодження взаємодії на рівні органів місцевого самоврядування України та Франції. Боднар також висловив зацікавленість у запозичені французького досвіду взаємодії держави з діаспорою.

Заступник міністра подякував французькій парламентській делегації за готовність відвідати адміністративну межу з ТОТ АР Крим. Французька сторона наголосила, що їх поїздка на південь України є також чітким сигналом підтримки Парижем Кримської платформи.

Відправ другу:
Залишіть коментар