Угорщина відкрилася для українців: які умови

Перетин наземних кордонів – без обмежень, літаком – тест або сертифікат!

Угорщина значно спростила умови в’їзду для українців. Україну додали у перелік країн для яких не застосовується жодних коронавірусних обмежень при перетині наземних кордонів.

При прибутті в Угорщину з України літаком туристам дозволено в’їзд за умови надання негативного тесту або сертифікату вакцинації або довідки про перенесену хворобу.

Оновлені правила розміщені на сайті угорської Поліції та на карті МЗС України.

Умови перетину кордону Угорщини наземним транспортом:

Громадяни України можуть перетинати українсько-угорський кордон без обмежень, запроваджених у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу.

Для в’їзду громадян в Угорщину залишаються вимоги, визначені Кодексом Шенгенських кордонів (біометричний паспорт/віза, медична страховка, яка діє на території Європи, фінансове забезпечення).

Раніше в’їзд в Угорщину по землі без коронавірусних обмежень був дозволений з Хорватії, Австрії, Румунії, Сербії, Словаччини та Словенії, а тепер до цього списку додали і Україну.

Для транзитного проїзду країною представники угорської прикордонної поліції можуть додатково вимагати документи, що підтверджують право на в’їзд у країну призначення (в залежності від вимог конкретної країни: дозвіл на проживання, робоча віза, бронювання готелю, результати тестів на вірус тощо).

Умови перетину кордону Угорщини при прибутті літаком з України:

При прибутті в Угорщину літаком з України пасажири мають надати один з документів:

Негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19, отриманий не пізніше 72 годин на момент в’їзду або український чи угорський сертифікат про вакцинацію (разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в’їжджати діти до 18 років) або довідка про перенесену хворобу

Нагадаємо, що з 11 червня Угорщина дозволяла в’їзд лише вакцинованим українцям. Угорщина визнає українські сертифікати з усіма типами вакцин, які використовують в Україні.

Тепер приліт з України в Угорщину можливий з тестом або з сертифікатом вакцинації.

Новий пункт виключень, стосовно негативного тесту, що був доданий на сайті угорської поліції:

who certifies that SARS-CoV-2 coronavirus was not detectable in his/her body at the time of the study with a SARS-CoV-2 PCR test in Hungarian or English, which is not older than 72 hours, made in a country according to the 60/2021. (II. 12.) of the Government paragraph 3(2a) a)-i).

Важливо! В найближчі дні не варто ризикувати летіти в Угорщину без сертифікату вакцинації. Працівники аеропорту можуть ще не знати про нові правила (довідник Timatic, яким користуються авіакомпанії ще не оновлено) і існує ймовірність, що вас можуть не пустити на рейс, якщо у вас буде лише тест.

Зауважте, що правила прибуття літаком стосуються лише рейсів з України. При подорожах в Угорщину літаком з інших країн потрібна поважна причина.

Джерело

Відправ другу:
Залишіть коментар