Як закарпатська команда виборола нічию в іменитого суперника: "Минай" - "Шахтар" 1:1

В матчі шостого туру Прем’єр-Ліги закарпатська команда зіграла внічию з іменитим “Шахтарем”. Про це повідомляють на офіційному сайті ФК “Минай”.

“Це був дуже насичений емоційний та неймовірний поєдинок. Наша команда проявила характер і змогла вирвати нічию у віце-чемпіона України та нинішнього учасника Ліги чемпіонів. Після пропущеного пенальті від Траоре в першому таймі, ми змогли дотиснути іменитого опонента і вирвали нічию завдяки голу Ахмедзаде! Друга нічия в УПЛ, яка запам’ятається надовго всім нашим вболівальникам!

Проти віце-чемпіона України наша команда змінила склад, проте не схему. Грали передбачувано в 3 центральних захисники (Лиховидько, Векляк, Горін) 2 латералі (Синьогуб, Гончар), 2 опорних (Месхі, Петрусенко) та 3 атакуючих: на вістрі Селезньову допомагали швидкий Ахмедзаде та вихованець гірників Білоног. Склад орієнтовний зіграти чітко в обороні та швидко виходити в атаку.

Очевидно Де Дзербі готувався до гри з «Минаєм» і розумів, що наша команди попри насичений захист буде грати насамперед в футбол – з контролем м’яча та коротким пасом. Саме тому у гірників був потужний високий пресинг і це їм дозволяло в першій половині тайму притискати «минайців» до своїх воріт та створювати небезпечні атаки.

Наша команда була готова до такого сценарію і організовано грала в обороні. Хоч моменти у «Шахтаря» були – двічі тільки міг забивати Соломон, ще один раз Траоре.

Один з основних епізодів першого тайму – друга жовта картка центрбеку Марлону і його вилучення. На жаль, наша команда не скористалася шоком гостей від того, що вони опинилися у меншості і на 33-ій самі пропустили – у штрафній сфолили на Траоре. Він же і реалізував пенальті – 0:1.

Ось цей момент якраз подіяв на закарпатців – і вони якраз почали грати агресивніше. В першу чергу, в атаці. Проте реалізувати підходи до штрафної не змогли – помилялися в останній передачі.

Другий тайм ми розпочали ще активніше. В перерві Василь Кобін зумів запевнити хлопців, що у них все вийде і «минайці» змусили гірників відійти назад. Хоч з атакуючими діями не клеїлось, але в другій половині тайму наша команда змусила учасника Ліги чемпіонів відійти назад. Саме закарпатці володіли м’ячом і контролювали хід поєдинку, а команда Де Дзербі захищалася.

І моменти почали бути все гострішими в останні 20 хвилин. Спочатку був небезпечний навіс у штрафну, яку гості перевели на кутовий, а після нього небезпечний удар наносив Синьогуб.

«Минайці» відчули, що захист гірників стає все менш організованим і таки дотиснули іменитого опонента. На 76-ій хвилині Гончар подав з флангу, Вишневський виграв позиція і скинув спиною (!!!) на Ахмедзаде, а Рустам чітко головою ударив у протихід Пятову – 1:1. Дебютний гол Ахмедзаде в УПЛ!

Могли цю гру і вигравати, якби на 80 хвилині Ахмедзаде дотягнувся до передачі все того ж Вишневського головою”, – пишуть на сайті закарпатських гравців.

У підсумку 100-ий матч «Минаю», а він був саме таким, увійшов в історію!

Закарпатські гравці, на очах у майже 6-тисячного “Авангарду”, вперше відібрали очки у гранді українського футболу.

«Минай» – «Шахтар» 1:1! Вітаємо хлопці, ви молодці!

Відправ другу:
Залишіть коментар