В Ужгороді провели марш за захист тварин (ВІДЕО)

Марш за захист тварин провели 5 вересня в Ужгороді. Організаторка Анжела Могорита каже: це четверта їхня акція. Зоозахисники привернули увагу до того, що в Україні продовжують жорстоко поводитися з тваринами, пише Суспільне.

15 липня цього року Верховна Рада підтримала законопроєкт, який забороняє отруювати тварин, проводити евтаназію, жорстоко поводитися з безпритульними. Не можна залишати тварину без нагляду прив’язаною в громадських місцях, а ще — жебракувати і надавати фотопослуги з дикими тваринами. Є й інші вимоги. За порушення ввели кримінальну відповідальність — до 3 років позбавлення волі. А якщо порушити закон у присутності неповнолітніх — загрожує ув’язнення до 5 років.

Марш за захист тварин є весукраїнською акцією, — розповідає організаторка в Ужгороді Анжела Могорита. Каже: на площу Народну прийшли близько 50 людей. Учасники долучилися і в інших обласних центрах.

“Херсон, Полтава, Черкаси, Одеса, Київ — дуже багато, — розповіла організаторка. — Хочемо, щоби жорстоке поводження з тваринами досягало рівня розглядання справи і введення кримінальної відповідальності. Це болюча тема, бо, на жаль, жорстокість дуже підвищила свій рівень. У цьому також беруть участь і діти. Ми би навіть хотіли, аби створювали якісь уроки у школах. Ми проти дельфінаріїв, за заборону цирків, за закриття притравочних станцій, використання косметики на тваринах”.

Із площі Народної учасники вирушили набережною Незалежності і завершили на Театральній. Тривав захід близько двох годин. Під час маршу вигукували гасла зоозахисників.

Подробиці в сюжеті Суспільного Закарпаття:

Відправ другу:
Залишіть коментар