Аеропорт "Ужгород" почав використовувати повітряний простір сусідньої Словаччини

Аеропорт “Ужгород” прийняв перший авіарейс у рамках угоди між Україною та Словаччиною.

Як пише Суспільне про це повідомили на сторінці Міністерства інфраструктури України у Facebook.

Перший рейс в аеропорт “Ужгород” здійснили відповідно до Міжурядової Угоди зі Словацькою Республікою.

“Відтепер керування повітряним рухом, а також використання повітряного простору на тактичному рівні буде відбуватися на визначеній частині повітряного простору Словаччини. При цьому будуть застосовуватися процедури неточного заходження на посадку за приладами на аеродромі “Ужгород”, — йдеться в повідомленні.

Міжнародний аеропорт “Ужгород” розташований у гірській місцевості таким чином, що поріг однієї зі злітно-посадкових смуг розташований за кілька сотень метрів від україно-словацького кордону. Для здійснення посадки літаків на цій смузі необхідно використовувати повітряний простір сусідньої держави. Угода була підписана у вересні 2020 року під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Словаччини.

“Украерорух отримав оновлений сертифікат від Агентства Європейського Союзу з безпеки польотів (EASA) 31 серпня. Сертифікат підтверджує, що рівень безпеки польотів та якість аеронавігаційних послуг, які гарантує український провайдер, відповідають оновленим стандартам ЄС. Це дозволяє Україні керувати повітряним рухом у частині повітряного простору країни-члена ЄС”, — йдеться в повідомленні.

Відправ другу:
Залишіть коментар