244 школи Закарпаття перейшли на дистанційне навчання

244 школи Закарпаття вчора перейшли на дистанційне навчання. Це Суспільному повідомила директорка департаменту освіти облдержадміністрації Мар’яна Марусинець.

Їх перевели на онлайн через те, що там не вакциновані 80% колективу, а в Україні почала діяти “жовта” зона карантину. Таке правило про рівень вакцинації не стосується початкових класів, спецшкіл і дитячих садків. В Ужгороді станом на 23 вересня у звичному режимі працювали всі заклади.

Працівники всіх шкіл Закарпаття, незалежно від форми навчання в «жовтій зоні» карантину, мають отримати свою зарплату вчасно і без змін, — каже директорка департаменту освіти облдержадміністрації Мар’яна Марусинець.

“На сьогодні ми не маємо якихось інформувань або упереджень, які би дали нам можливість десь сказати, що вчителі не будуть сплачені, — сказала вона. — Навіть ті, які є на дистанційній формі навчання. І це не стосується тільки вчителів, тому що, крім педагогічних освітян, спільноти, є і практичні психологи, і соціальні педагоги, і асистенти-педагоги, асистенти-вчителі та інші професії, наприклад, вихователь подовженого дня, які спокійно можуть працювати як в онлайні, так і на дистанційній формі”.

За словами Мар’яни Марусинець, наразі 332 навчальні заклади Закарпаття працюють у звичному режимі. На дистанційному навчанні — майже 250. Однак до 27 вересня, каже, ця кількість може зменшитися, якщо 80% колективу тієї чи іншої школи будуть щеплені від коронавірусу.

Більше в сюжеті Суспільного Закарпаття:

Відправ другу:
Залишіть коментар