Валерій Лунченко підбив підсумки чергового пленарного тижня

Про перебіг пленарного тижня з 21 по 24 вересня 2021 р.

Пленарний тиждень кінця вересня точно не був гіршим за попередні, пройшов у активній, іноді навіть занадто емоційній, але головне – результативній роботі.

Ухвалено майже три десятки позитивних рішень з різних питаннь, серед яких відзначу прийняті в цілому такі закони, як:

– щодо перебігу строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час карантину;

– щодо можливості купівлі лікарських засобів за договорами керованого доступу;

– про запобігання та протидію антисемітизму в країні;

– щодо виконання банками функцій агентів валютного нагляду;

– про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу.

За основу ухвалено низку законопроєктів – щодо дерегуляції трудових відносин, щодо ефективності використання коштів соціального страхування, щодо регулювання питань трансплантації анатомічних матеріалів людини тощо.

Відмічу також, що знаковим на цьому тижні є вчасне, відповідно до законодавства, представлення у Верховній Раді проєкту Державного бюджету на 2022 рік, чим покладено початок роботи у стінах парламенту з головним кошторисом держави на наступний рік.

Але ця робота тривала, тож про бюджет варто буде в деталях поспілкуватися пізніше, після другого читання.

Адже зараз почнеться його активне вивчення депутатським корпусом, формулювання пропозицій з усіх боків, поправок, звичайно ж, критики, і до другого читання документ не збереже, як засвідчує практика, свій початковий зміст.

Внесено зміни і до поточного бюджету держави: поки що за основу, якими додаються кошти на субсидії населенню, грошове забезпечення військовослужбовцям, розвиток доріг та низку інших програм, загалом на майже 40 мільярдів гривень, отриманих з додаткових надходжень у доходи держави в цьому році.

Отже, робота триває, і новий політичний сезон, судячи з усього, обіцяє бути не нудним.

Валерій Лунченко, народний депутат України

Відправ другу:
Залишіть коментар