Ужгород за рівнем забруднення атмосфери перебуває у другій десятці українських міст (ВІДЕО)

Ужгород за рівнем забруднення атмосфери перебуває у другій десятці українських міст. Це хороший показник у порівнянні з тим, що було у у 2014 році.

За чистотою повітря стежать працівники лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища Закарпатського ЦГМ. З допомогою цих фільтрів працівниці лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища відбирають проби повітря.

Ось ці привезли із стаціонарного посту спостереження в Ужгороді. Не озброєним оком видно забруднення пилом. Але бувають дні коли колір фільтрів вражає. Забруднення повітря – одна з трьох екологічних проблем, щонайбільше турбують українців.

І тут нічого дивного, воно шкодить органам дихання, серцево-судинній і центральній нервовій системам. З чистотою повітря Закарпатський Гідрометцентр в місті Ужгород спостерігає з 1992 року.

Ужгород мало продувається, бо місто знаходиться у такій собі ямі. Та останні три роки ситуація забруднення повітря в рази змінилася. Значну лепту у цьому відіграв карантин.

Згідно аналізів у місті спостерігають викид фольмардегіда у повітря, багато пилу. Серед причин – велика кількість транспорту, об’єкти постачання електроенергії, газу, пари, переробна промисловість.

Подробиці в сюжеті М-Студіо:

Відправ другу:
Залишіть коментар