Розпочав роботу національний онлайн-проєкт із тестування та вивчення української мови

Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Міністерством культури та інформаційної політики за підтримки Українського культурного фонду запустили національний онлайн-проєкт із тестування та вивчення української мови.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі МКІП.

Як зазначається, в рамках цього проєкту всі українці можуть пройти безкоштовне тестування для визначення рівня володіння української мовою, із подальшим навчанням.

“На платформі розміщено унікальний адаптивний тест з української мови (згідно з українськими та міжнародними стандартами), а також багато онлайн-ресурсів для безкоштовного вивчення української мови, зокрема безкоштовний мультимедійний онлайн-курс “Сучасна українська мова”, який в доступній формі пояснює норми нового правопису, що набрав чинності у 2019 році”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що тестування та навчання буде особливо корисним для державних службовців, адже відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 26 квітня 2017 року № 301 “Про організацію проведення атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою”, Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VІІІ “Про державну службу” та відповідно до ст. 6 та ст. 9 Закону від 25 квітня 2019 року № 2704-VIII “Про забезпечення функціонування української мови як державної” всі громадяни України, зокрема державні службовці, мають вільно володіти українською мовою.

Відправ другу:
Залишіть коментар