Валерій Лунченко підбив підсумки сесійного тижня роботи ВРУ

Про сесійний тиждень у ВРУ 19-22.10.21 р.

Цього тижня працювали злагоджено і продуктивно. Відбулося чотири планових і одне позачергове засідання у четвер, яке повністю, за ініціативою глави держави, присвятили євроінтеграційним питанням.

З початку засідання у вівторок обрали першого віцеспікера та наступним питанням розблокували антиолігархічний закон, який тепер може бути підписаний.

У вівторок, 19 жовтня, продовжували законотворчу роботу, розглянувши і ухваливши в цілому закон щодо приведення статусу НАБУ у відповідність до конституційних вимог та три закони з питань удосконалення діяльності Національного банку України.

Також обговорили з прийняттям за основу законопроєкти стосовно спрощення будівництва в сільській місцевості базових станцій мобільного зв’язку; вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови; з питань врегулювання авторських прав.

За повною процедурою в середу розглянули поданий урядом проєкт закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік», ухваливши його за основу, та розпочали його розгляд у першому читанні в порядку, що передбачений регламентом ВРУ.

Процес роботи з головним кошторисом країни на наступний рік тривалий, враховуючи подання депутатами до його проєкту понад п’яти тисяч поправок, пропозицій і зауважень.

Тому до завершення роботи на цьому тижні не впоралися з першим читанням, тож розгляд бюджетного законопрєкту буде продовжений вже на початку листопада на черговому пленарному тижні.

На позачерговому засіданні ухвалили євроінтеграційні закони про енергетичну ефективність; щодо розвитку виробництва біометану; щодо приведення законодавства у сфері дитячого харчування до вимог законодавства ЄС.

Розглянуто, окрім цього, з прийняттям за основу проєкти законів щодо: спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння; розвитку високоефективної когенерації, тобто комбінованого виробництва теплової та електричної енергії; діяльності Національної комісії з державного регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв’язку.

Також ухвалено практично без обговорення вісім ратифікаційних законів щодо різних аспектів міжнародної діяльності нашої держави.

Валерій Лунченко, народний депутат України

Відправ другу:
Залишіть коментар