Об’єднання обласних медзакладів на Закарпатті: проєкт рішення відправили на доопрацювання

Проєкт рішення про реорганізацію 16 медзакладів на Закарпатті відправили на доопрацювання. Про це Суспільному повідомив прессекретар обласної ради Павло Білецький.

За його словами, відповідне рішення прийняли 26 жовтня на засіданні комісії з питань охорони здоров’я та праці. Проєкт об’єднання мали розглянути на сесії 28 жовтня, однак його відправили на доопрацювання. За словами Білецького, його розглянуть на наступних сесіях, однак точної дати прессекретар не назвав.

Нагадаємо, партія “Рідне Закарпаття” висловилась категорично проти об’єднання усіх медзакладів області в один.

Про це повідомила пресслужба фракції на офіційній сторінці партії «Рідне Закарпаття» в соцмережі фейсбук:

“У зв’язку із ситуацією, яка склалася довкола проєкту рішення «Про реорганізацію комунальних некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я Закарпатської обласної ради» та стурбованості громадськості, фракція «Рідне Закарпаття» виступає КАТЕГОРИЧНО проти брутального рішення – об’єднання 15 лікарень в одну.

Вважаємо, що така реорганізація не відповідає інтересам Закарпаття і не повинна прийматися поспішно. Ревізія медичних установ, які знаходяться на балансі обласної ради, дійсно потрібна.

Її основне завдання – підняти ефективність закладів, модернізувати, забезпечити енергоносіями, надати пристойну заробітну плату працівникам, а пацієнтам – якісне надання медичних послуг.

Однак будь-яка реорганізація не повинна проводитися без детального вивчення і обговорення з колективами самих закладів.

У даному випадку пропоноване об’єднання може призвести до регресу самої галузі, а також втрати довіри до нас європейських партнерів, з якими підписані угоди про співпрацю та реалізуються, або перебувають у процесі перемовин, спільні проєкти.

Звертаємось до усіх депутатів обласної ради із закликом підтримати нашу позицію і не голосувати за прийняття цього проєкту рішення на засіданні сесії 28 жовтня 2021 року.

Депутати фракції «Рідне Закарпаття» у Закарпатській обласній раді”, – йшлося у повідомленні партії.

Відправ другу:
Залишіть коментар