Десятки земельних ділянок, нерухомість, комерція, автівки - як живе сірий кардинал Холмківської ТГ

Ви часто скуповуєте земельні ділянки? А може будинки чи авто? Чи здаєте в оренду коштовну комерційну нерухомість? Якщо ви не змогли ствердно відповісти на ці запитання – не засмучуйтесь, ви простий та чесний громадянин, а не чиновник при посаді у сільраді. Про це пише clipnews.info

От і керівник апарату Холмківської сільради Людмила Газа у своїй декларації власноруч підтверджує, що посада, яку обіймає роками, пов’язана з високим рівнем корупційних ризиків. Зізналася, проте від спокуси не стрималась.

Ви часто скуповуєте земельні ділянки? А може будинки чи авто? Чи здаєте в оренду коштовну комерційну нерухомість? Якщо ви не змогли ствердно відповісти на ці запитання – не засмучуйтесь, ви простий та чесний громадянин, а не чиновник при посаді у сільраді.

От і керівник апарату Холмківської сільради Людмила Газа у своїй декларації власноруч підтверджує, що посада, яку обіймає роками, пов’язана з високим рівнем корупційних ризиків. Зізналася, проте від спокуси не стрималась.

Згідно декларації за 2019 рік Людмила Газа отримує пристойну зарплату з наших податків (приблизно 28 000 грн./місяць), водночас цього недостатньо для купівлі дорогої нерухомості та розкішного життя.

Її чоловік, Газа Віктор Йосифович, тривалий час пропрацював у Автотранспортному господарстві Закарпатської обласної держадміністрації. Його річна зарплата отримана за основним місцем роботи втричі менша від дружини (всього за 2018 рік – 70 240 грн., це в середньому 5 853 грн. в місяць). У 2019 році зарплата в автопарку дещо зросла і сягнула 9 851 грн. на місяць. З надприбутками, нерухомістю і стилем життя якось не в’яжеться.

До того ж, Людмила і Віктор Гази виховують двох доньок та оплачуть навчання за кордоном.

Щоправда, Віктор Газа займається й підприємницькою діяльністю. Може тут є успіхи і курка що несе «золоті яйця»? Також ні. Ми проаналізували:

У відкритих даних єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців знаходимо, що основним видом його діяльності є: Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Серед інших видів діяльності: Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів.

Закривши один ФОП, Газа Віктор Йосифович зареєстрував після кількарічної перерви новий із тим же видом діяльності.

Правда занадто прибутковою справу не назвеш, знову ж таки, спираючись на декларацію про доходи, яку змушена щорічно подавати його дружина Людмила Газа, будучи чиновником. За увесь 2020 рік дохід Віктора Гази від підприємницької діяльності сягнув всього 163000 гривень.

Тим часом, з родиною керівниці апарату пов’язують комерційну нерухомість в ЖК «Park Land» в Ужгороді (на сайті забудовника найдешевше приміщення без ремонту стартує від 38 000 дол. США і у залежності від площі може сягнути 385 000). Також є комерційні об’єкти в Минаї та Розівці.

комерційна нерухомість в Ужгороді

Батьківський будинок у Холмоку на понад 500 м² без зазначення вартості, виділення земельних ділянок на «піджаків» з подальшим їх перепродажем, купівля житлової та комерційної нерухомості і їх здача в оренду родинним бізнесом. З десяток офіційно задекларованих земельних ділянок. А холмівчани можуть і надалі мовчки стояти у «земельній» черзі, писати безліч заяв, правда їх не чутиме владний апарат Холмківської громади…

комерційна нерухомість в Розівці

Згідно офіційних декларацій, поданих чиновницею, у яких зазначаються доходи та майно її особисто та членів родини, цих коштів не вистачить на купівлю комерційної нерухомості, землі та інших об’єктів навіть якщо всі члени родини будуть протягом років все зароблене накопичувати, при цьому нічого не витрачаючи. І це вже радше звернення та завдання до Національного агентства з питань запобігання корупції та інших правоохоронних органів.

До слова, Людмила Газа у минулому сама була працівником податкової і прекрасно знає, що означають «червоні прапорці» у декларації про доходи. У її випадку це:

а це вже комерційна нерухомість в Минаї
Відправ другу:
Залишіть коментар