На Закарпатті зловмисники намагалися викрасти та пошкодити кабельну лінію урядового звʼязку

Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації протидіє спробам пошкодження телекомунікаційних мереж, які забезпечують гарантованим захищеним звʼязком керівництво держави.

Одна з останніх спроб була на Закарпатті: зловмисники намагалися викрасти та пошкодити кабельну лінію урядового звʼязку. Завдяки вжитим технічним та організаційним заходам військовослужбовцями Держспецзвʼязку було попереджено виведення з ладу кабельної лінії урядового звʼязку. За цим фактом порушено кримінальне провадження і триває досудове розслідування.

Минулого року Оболонським районним судом Києва було призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки та 2 місяці зі сплатою компенсації у 155 тисяч гривень за позовом Головного управління урядового звʼязку Держспецзвʼязку.

За минулий рік підрозділами Держспецзвʼязку зафіксовано 190 таких випадків; збитки сягнули понад 1,8 мільйона гривень.

За три квартали цього року вже зафіксовано 71 випадок крадіжок та умисних пошкоджень мереж. Найбільше – у Дніпропетровській, Харківській, Закарпатській, Запорізькій та Одеській областях.

За інформацією Офісу Генерального прокурора, від січня до вересня 2021 року в Україні порушено 620 кримінальних проваджень за фактом умисного пошкодження ліній звʼязку, з них – 421 скеровано до суду з обвинувальним актом.

Відправ другу:
Залишіть коментар