На комітеті ВРУ підняли питання звільнення з посади закарпатського митника (ВІДЕО)

Питання звільнення підняли під час онлайн конференції комітету ВРУ з питань фінансів, 17 листопада. Мова про начальника митного посту Лужанка Івана Сабадоша. Про це пише Сайт міста Ужгород.

За словами, голови підкомітету з питань правового забезпечення діяльності податкових органів Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Дар’ї Володіної, Іван Сабадош у квітні 2021 року показав негативний результат проходження тестування на знання законодавства та загальні здібності, тест на доброчинність він не здавав взагалі.

“В червні перебуваючи на посаді митного посту “Лужанка” не забезпечив належний контроль за діями підлеглих під час митного контролю та оформлення двох мікроавтобусів з товарами одягу жіночий та чоловічий, які рухались зеленим кордоном. Попри все це 01.07 .2021 року він був переведений в нову структуру Закарпатської митниці з підвищенням. Обійняв посаду заступника начальника митного посту начальника відділу митного оформлення. Надалі 27.08.21 року він стає переможцем дуже прозорого конкурсу на посаду начальника митного посту “Лужанка” Закарпатської митниці.” – зазначає Дар’я Володіна

Також повідомляється що вже 13 вересня 2021 року Іван Сабадош був призначений на посаду начальника митного поста “Лужанка” з негативним результатом тесту на знання законодавства та загальні здібності.

“17.09.21 року через чотири дні три транспортні засоби з певними номерами це БМВ АО 1273 АК, Рено AO 7419 НВ, Ауді PVG 664 заповнені цигарками безперешкодно перетнули митний контроль в напрямку виїзду на зоні діяльності митного поста “Лужанка” та надалі були затримані працівниками угорської митниці. Загальна кількість таких цигарок склала 3550 пачок. За чотири дні 21.09.21 року після офіційної перемоги в конкурсі нарешті скористався своїм правом на повторне тестування, крім того, тест на доброчесність Сабадош також здавав після призначення на посаду за результатами дуже прозорого конкурсу. 08.10 21 року правоохоронці припинили корупційні схеми на митному посту “Лужанка”. Підлеглий Сабадоша підозрюється на в отриманні хабаря в розмірі 10 тисяч грн. Хотілося б задати питання пану В`ячеславу, як ви вважаєте, все прозоро і логічно в цій хронології ? Тому що не знаю, як у вас, а у мене виникає дуже багато запитань до комісії з проведення конкурсів взагалі, управління внутрішньої безпеки та керівництва Державної митної служби України. Будь ласка, прокоментуйте.”, – додає Дар’я Володіна

Запитання пролунало до голови Державної митної служби України В’ячеслава Демченка, який повідомив що згодом будуть прийняті рішення стосовно Івана Сабадоша.

“Якщо це підтверджені факти, ця людина не повинна служити в митній службі. Найближчим часом буде прийнято рішення щодо даного державного службовця.” – зазначив В’ячеслав Демченко

Пряма мова

Володіна: Тобто, вам про ці всі факти взагалі нічого невідомо, те, що я тільки що озвучила всі ці 6 фактів, починаючи з сьомого місяця. Ви не знаєте про це?

Демченко: По даному Сабадошу я на даний час нічого не знаю.

Володіна: Я дуже дякую, прийміть це до уваги. Я вже в офіційному зверненні буду просити щоб ви взяли це на контроль і прийняли усі міри щоб припинити увесь цей хаос.

Відправ другу:
Залишіть коментар