Хто та чому знищив на Закарпатті унікальні винні заводи (ВІДЕО)

Близько 15-ти років тому перестали битися останні «серця» виноробних заводів Закарпаття. В області вироблялися унікальні вина, які наразі не можливо купити або повторити. Одним і з таким було вино «Троянда Закарпаття», яке отримало назву за свій неповторний аромат, в якому чітко відчуваються ноти пелюсток чайної троянди. Смак насичений, оксамитовий, з відтінком маслянистості. Післясмак з відтінком мускату, який переходить в аромат шоколаду та троянди. Колір справжнього вина – від світло-бурштинового до бурштинового, може бути з легким рожевим відтінком, пише transkarpatia.net

На відео – розвалини винного заводу «Мужіївський», який знаходиться в Берегівському районі. Хто та чому знищив на Закарпатті унікальні винні заводи знайти відповідь важко, офіційно вони самі збанкрутували, а неофіційно до цього приклали руку європейські конкуренти.

Наразі йде спроба відродити виноробство на Закарпатті, але нікому з державних мужів цього не треба тому пустують сотні тисяч гектарів унікальних земель де колись вирощувався виноград.

Виданню вдалося знайти продавця вина «Троянда Закарпаття» вартість пляшки коштує близько 200 гривень, але в продажі його нема.

Відправ другу:
Залишіть коментар