Закарпатка Богларка Балло понад 10 років живе із хворобою Лайма (ВІДЕО)

Богларка Балло з села Косонь на Берегівщині малює і робить манікюр. Дівчині – 18 років. Із 6-річного віку, за словами мами дівчини Єлизавети Балло, її дочка хворіє. Діагноз дізналися у вересні цього року – це хвороба Лайма — інфекційне захворювання, яке виникає після укусу кліща, пише Суспільне Закарпаття.

До 18 років, за словами Богларки Балло, вона лікувалася в Берегові, Мукачеві та Києві.

“У 18 років, ми потрапили до Ужгорода, і дякувати Богу, мене розпочав лікувати досвідчений лікар, — розповіла дівчина. — Він також призначив аналіз на визначення укусу кліща, оскільки вважав, що саме у цьому причина хвороби. І дійсно, підтвердилося те, що мене вкусив кліщ, інфікувавши хворобою Лайма, а лікували мене не від цієї хвороби”.

За словами мами дівчини, Єлизавети Балло, до 6 років дочка почувалася добре, була активною дитиною.

“У 6 років Болгарка пішла до першого класу, який відвідувала лише пів року, тому що захворіла. Ми помітили, що у неї боліли ноги і руки, та підвищувалась температура. І тоді розпочалося важке дитинство. Вона не гралась із дітьми, ми оберігали її від усього, постійно ходили до лікарні, щомісяця встановлювали крапельниці, і це все постійно її супроводжувало. Не мала змоги відвідувати школу, у неї були дуже хороші вчителі. Вона навчалася вдома”, — розповіла жінка.

Богларка почала малювати, коли була в лікарні. Згодом вирішила навчитися робити манікюр. Розповідає: старша сестра її підтримала та допомагала вивчитися.

“Спочатку я почала займатися цією справою вдома, робила собі манікюр, виставляла в мережі Інтернет свої роботи, і якщо комусь вони були до вподоби, то я казала, що поки ще не опанувала цю професію, — пояснила Богларка. — Але мені відповідали, що це не є проблемою, адже їм дуже сподобалось, і тоді я почала приймати клієнтів вдома”.

За словами Богларки, лікар до кінця цього року призначив їй ліки. Богларка сподівається, що це лікування їй допоможе одужати.

Подробиці в сюжеті Суспільного Закарпаття:

Відправ другу:
Залишіть коментар