Україна вперше за 18 років здобула "золото" чемпіонату світу з важкої атлетики серед жінок

Загалом Україна не мала “золота” на чемпіонатах світу з цього виду спорту вже 12 років. Довгоочікувану перемогу принесла Марія Гангур, пише Суспільне Спорт.

Україна завоювала ще одну медаль чемпіонату світу з важкої атлетики-2021, що триває у столиці Узбекистану Ташкенті – і знову серед жінок. “Золото” в ривку в категорії до 59 кг принесла 21-річна Марія Гангур.

Українка стала найкращою в першому виді змагань, узявши найбільшу вагу в ривку – 101 кг – у третій спробі й тим самим забезпечивши собі малу золоту медаль. Гангур перевершила чинну олімпійську чемпіонку й світову рекордсменку, тайванку Ко Сінчунь, а також чемпіонку Європи-2021, представницю ФВАР Ольгу Тьо, які зупинилися на позначці 100 кг.

У поштовху Марії вдалася лише перша спроба – 114 кг, тож у цьому виді вона стала тільки восьмою. У підсумку Гангур зупинилася за крок до великих нагород, посівши загальне четверте місце з сумою 215 кг.

Чемпіонкою двоборства врешті стала Ко (230 кг), для якої це вже п’яте велике “золото” світових першостей. Срібну нагороду здобула колумбійка Єнні Альварес (226), а “бронзу” виборола Тьо (218).

Відправ другу:
Залишіть коментар