На Закарпатті у Великоберезнянській громаді виявили ротавірус у дітей

Чотири випадки ротавірусної інфекції у дітей виявили у Великоберезнянській громаді.

Про це Суспільному 26 грудня повідомив директор департаменту Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний. Голова Великоберезнянської громади Богдан Кирлик повідомив виданню: всього зі скаргами на шлунково-кишкові розлади у громаді з 21 грудня до медиків звернулися понад 70 людей.

За словами Анатолія Пшеничного, наразі з симптомами шлунково-кишкових трактів в медзакладах перебуває 12 дітей. 25 грудня п’ятьом дітям зробили експрес-тести, у чотирьох з них виявили ротавірусну інфекцію. “Одна дитина вже два дні лікувалася, тому, швидше всього, у неї не виявили ротавірус. Зазвичай, у лікарнях за три дні стан дітей стає стабільним, і їх виписують зі стаціонару”, — додав директор департаменту.

Всього, за словами Анатолія Пшеничного, до медзакладів госпіталізували 17 дітей з симптомами шлунково-кишкових трактів. “Є і діти до одного року. Від всіх відібрали взірці та направили на лабораторне дослідження, за два дні будуть результати. Найімовірніше, спричинене зараження водою та продуктами харчування”, — повідомив Анатолій Пшеничний.

Голова Великоберезнянської громади Богдан Кирлик повідомив Суспільному: з 21 грудня у громаді збільшилася кількість звернень до лікарів зі скаргами на шлунково-кишкові розлади. “Станом на п’ятницю, 24 грудня, у громаді було 71 звернення до медиків зі скаргами на шлунково-кишкові розлади, 60 з них — з Великого Березного. Сьогодні вночі до лікарні з такими симптомами госпіталізували двох дітей та одну жінку”, — розповів Богдан Кирлик.

Відправ другу:
Залишіть коментар