На Закарпатті суд виніс вирок у справі організатору нелегальної міграції

Отримати громадянство України, створити бізнес у столиці і втрапити в халепу на кордоні з ЄС. Можливо не про такий фінал свого проєкту мріяв його автор, однак той шлях збагачення, який він обрав, рано чи пізно мав закінчитися саме так, повідомляють на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України в мережі Фейсбук.

Ще влітку 2020-го на українсько-румунському кордоні опинилися четверо громадян Афганістану. Вони прибули в Україну у цілком законний спосіб. Однак, погостювавши кілька днів у Києві, рушили у мандри до країн Євросоюзу.

Тоді, спільними зусиллями румунських та українських охоронців кордону нелегалів затримали, прийняли в порядку про реадмісію. Саме ці особи дали правоохоронцям інформацію, яка вивела на слід «гостинного» громадянина.

Мабуть гроші, отримані за незаконний трансфер, швидко закінчилися і спритник організував чергове турне до кордону.
Цього разу пасажирами мікроавтобуса стали ще двоє афганців. Транспортний засіб, за інформацією прикордонних оперативників, правоохоронці зупинили у одному із сіл Берегівського району Закарпатської області.

У вересні минулого року фігуранту кримінального провадження оголосили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення відповідальність за яке передбачена ч.2 ст.332 Кримінального Кодексу України
Зрештою, 27 січня 2022 року суд виніс вирок стосовно громадянина України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років з іспитовим терміном 3 роки.

Відправ другу:
Залишіть коментар