Україна може мобілізувати 2,5 млн людей у разі наступу РФ, - Данілов

У випадку військового наступу Росії, Україна може мобілізувати від 2 до 2,5 мільйонів людей. Близько 420 тисяч людей в Україні мають військовий досвід, ще близько мільйона — посвідчення мисливця.

Як пише Суспільне, про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов у коментарі для The Associated Press.

Данілов заявив, що Росія може використати свої війська на кордоні для влаштування провокацій “у будь-який момент”, але водночас він вважає, що повномасштабне вторгнення потребуватиме підготовки, яка буде помітною.

“Період підготовки буде помічений всім світом і може зайняти від трьох до семи днів. Поки що ми цього не бачимо. Ми чітко розуміємо, що відбувається і спокійно до цього готуємося”, — каже Данілов.

Водночас президент США Джо Байден в останній розмові з президентом Зеленським попередив, що існує “виражена імовірність” російського нападу на Україну у лютому. Зеленський натомість під час пресконференції заявив, що концентрація російських військ може бути частиною психологічного тиску.

Секретар РНБО заявив, що дуже важливим є попередити паніку в країні, оскільки паніка шкодить економічній ситуації. У випадку ж наступу Росії, він пообіцяв відповідь від всього українського суспільства.

“Вони отримають відповідь від нашого суспільства, наших громадян, нашої армії, — каже Данілов, — Ми можемо мобілізувати від 2 до 2,5 мільйонів людей”.

Секретар РНБО каже, що Росія сподівається на внутрішню дестабілізацію в Україні та повідомив, що Міністерство внутрішніх справ України 31 січня заявило про розкриття плану з дестабілізації політичної ситуації в країні.

Відправ другу:
Залишіть коментар