Вимушені переселенці з домашніми тваринами прибули потягом в Ужгород (ВІДЕО)

Вимушені переселенці з регіонів, де тривають бойові дії, приїхали потягом з Києва в Ужгород. На пероні пасажирів зустрічали родичі та друзі. Що розповіли Суспільному — далі у матеріалі.

“Зустрічаю племінницю з Києва. Потяг затримується на 6 годин. Вона їде зі своїм хлопцем удвох. А батьки хто де, хто куди зміг, той туди виїхав”, — розповіла Тетяна.

“Доїхали. У нас був один квиток і ми троє доїхали. Все добре. Всіх стараються взяти в потяг. Люди намагаються одне одному допомогти, як можуть. Іноземці їхали теж. Вони намагаються виїхати, вибратися звідси. У чоловіка є родичі й вони нам допомагають”, — каже киянка Ірина.

З Києва приїхала також Олександра. “Ми хочемо видихнути. Складна була поїздка. Уже хочеться видихнути, сісти. Їхали довго, із затримками, але Слава Богу, що доїхали”, — розповіла жінка.

Ярослава, яка приїхала в Ужгород, звернулася до поліцейських. “Запитувала, чи можливо якось організувати машину на кордон зі Словаччиною. Вони відповіли, що треба почекати, а вони спробують організувати машину. Мене там чекає родина, тому так, хочеться в такі важкі часи бути ближче до родини”, — каже жінка.

Поліцейські та представники тероборони, які зустрічали евакуйованих, допомагали їм знайти транспорт до міжнародних КПП та до місць, які приготували для їхнього поселення в Ужгороді.

Подробиці в сюжеті Суспільного Закарпаття:

Відправ другу:
Залишіть коментар