На Закарпаття прибуває друга хвиля вимушених переселенців

На Закарпаття прибуває друга хвиля вимушених переселенців, людей просять реєструватися, аби вони змогли отримати роботу та соціальні виплати.

Про це на брифінгу в Закарпатській ОВА повідомив голова військової адміністрації Віктор Микита, передає Укрінформ.

“Ми розуміємо, що зараз в область прибуває друга хвиля вимушених переселенців із зон, де йдуть воєнні дії. Готуємось до прибуття великої кількості людей в область”, – сказав він.

Микита зазначив, що в Ужгороді вчора розпочав працювати офіс представництва ООН з питань біженців.

Він повідомив, що зараз постає питання для місцевої влади стосовно допомоги переселенцям, на нараді з головами громад піднімалося питання фінансування цих громадян, а також залучення їх до роботи в гуманітарних хабах та штабах, яку зараз виконують волонтери.

“Розглядаємо питання щодо виділення коштів із місцевих бюджетів для переселенців, просимо людей, що приїжджають в область, реєструватися, вказати свої професійні навички, якими вони володіють, аби у нас створилася певна база фахівців”, – сказав Микита.

Він зазначив, що в області також розглядають проведення соціальних виплат для вимушених переселенців.

“Є категорія забезпечених людей, які приїхали в область, а є такі, хто схопили дітей і все. В першу чергу фінансуватимемо багатодітні сім’ї, щоб вони могли хоча б заплатити за житло. Тому важливо, аби ці громадяни звернулися до органів самоврядування в ТГ та зареєструвалися. Ми будемо розуміти, яку кількість людей треба дотувати коштами”, – наголосив голова ОВА.

Відправ другу:
Залишіть коментар