Як говорити з дітьми про війну: поради психолога (ВІДЕО)


Сьогоднішня ситуація в країні змушує нас глибоко переосмислити багато речей. Щодня ми чуємо історії про жахіття, що відбуваються сьогодні, у ХХІ столітті. І не знаємо як правильно говорити про це з дітьми.

А говорити потрібно, переконані психологи. Дітям будь-якого віку дуже важливо відчувати безпеку. Вони мають бути впевнені, що коли приходять до своїх дорослих, яким довіряють — отримають відповідь. Діти все розуміють.

Деякі батьки сприймають це поширене твердження надто буквально і не ламають собі голову над тим, як пояснити дитині, що відбувається в країні, застерігають психологи. Понад усе дітей травмує – невпевненість батьків. Діти хочуть бачити своїх батьків упевненими людьми.

Дорослий, розмовляючи з дитиною про сумні події, має дати їй відчуття захищеності. При цьому батькам не треба показувати дітям свій страх. Коли дитина бачить своїх батьків у паніці – її світ рушиться. Треба перебувати в постійному довірливому діалозі, обмінюватися думками – це найважливіше у стосунках з підлітками, зокрема коли говоримо про насилля, війну.

Подробиці в сюжеті М-Студіо:

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар