Зеленський підписав закон про заборону на виготовлення та розповсюдження російської пропаганди

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону на виготовлення та розповсюдження інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій Російської Федерації, повідомляє сайт Верховної Ради України.

Законопроєкт №5101 щодо заборони виготовлення та поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора, ВР ухвалила 3 березня, президент підписав його 14 березня.

Законом заборонено виправдовувати, визнавати правомірною чи заперечувати збройну агресію Росії проти України. Зокрема, її не можна представляти як «внутрішній конфлікт», «громадянський конфлікт», «громадянську війну» та заперечувати тимчасову окупацію частини території України.

Крім того, заборонено прославляти військових РФ, найманців і членів інших самопроголошених проросійських груп, зокрема їх не можна називати «ополченцями» і «ввічливими людьми» та «повстанцями».

Закон також передбачає заборону діяльності громадських об’єднань та політичних партій, винних у порушенні цих заборон. Впровадження заборон відбуватиметься у судовому порядку, а відповідальність за порушення закону буде кримінальною.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар