Трансляцію каналу «Україна 24» зламали хакери

В ефірі всеукраїнського телеканалі «Україна 24» у рухомому рядку транслювали фейкове текстове звернення президента Володимира Зеленського, в якому він нібито закликав скласти зброю, пише hromadske.

На телеканалі транслювали звернення про те, що нібито Зеленський радить скласти зброю та повернутися до сімей. Псевдозвернення було в ефірі з 12:22 до 12:36.

В «Україна 24» зазначили, що їхній рухомий рядок та сайт «Сьогодні» зламали ворожі хакери та транслювали фейкове повідомлення Зеленського.

Проте у Центрі інформаційної безпеки попереджали, що російські окупанти можуть поширювати фейк про капітуляцію України. Зокрема попереджали, що може бути використана технологія діпфейк, яка дозволяє у відео підмінювати обличчя відомих людей, які майже нереально відрізнити від справжніх. Українська влада неодноразово наголошувала: Україна не капітулюватиме.

Реакція Зеленського

«Щодо останньої дитячої провокації, що я немов пропоную скласти зброю, я можу пропонувати скласти зброю лише військовим рф і повертатись додому. А ми вже вдома: ми захищаємо своїх дітей, свої сім’ї. Жодну зброю ми не збираємось складати до нашої перемоги», — сказав президент Володимир Зеленський.

Відправ другу:
Залишіть коментар