Queen випустив на YouTube концерт з Харкова зі збором коштів для допомоги Україні

У вересні 2008 року Queen і співак Пол Роджерс відгукнулися на заклик українського фонду Олени Пінчук “АнітіСНІД” виступити на безплатному концерті “Life Must Go On”, присвяченому боротьбі зі СНІДом. Виступ на площі Свободи міста Харкова зібрав понад 350 тисяч глядачів – ще 10 мільйонів дивилися шоу у прямому ефірі на телебаченні, пише Суспільне Культура.

Як зазначається в описі, гурт згадує виступ у Харкові як “незабутню подію… одну з тих рідкісних подій у житті, яку ніколи не забудеш. Зустріч у музиці, але також і об’єднання для боротьби із загальною недугою…”.

Для допомоги Україні в боротьбі проти нової недуги – російської агресії, Queen 19 березня провели спеціальний показ харківського концерту на YouTube зі збором благодійних коштів для Агентства ООН у справах біженців.

У ніч після концерту гітарист гурту Браян Мей написав у своєму блозі:

“Це було перше шоу туру… Для 350 000 харків’ян… У це важко повірити – понад чверть мільйона прекрасних мешканців Харкова зібралися на площі Свободи та запалили! Вони скандували, кричали, сміялися і плакали… Це була зустріч, яку важко собі уявити. Ми були натхнені, вражені та навіть часом емоційні… Це був концерт з купою спонтанних і часом безрозсудних моментів (пару раз ми навіть спеціально припустилися помилки, щоб всі зрозуміли, що це справжній концерт наживо. Ха-ха!) Я думаю ми всі відчули, що це була одна з найбільш запам’ятовуваних ночей у нашому житті! Дякую вам, чудові українці!”.

Відправ другу:
Залишіть коментар