Відмова Угорщини підтримати Україну — це запрошення її до агресії в ЄС

Міністерство зовнішніх справ заявило, що відкидає спроби міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто втягнути Україну у внутрішньополітичну боротьбу в Угорщині, а також наголосило, що відмова Будапешту підтримати Київ — це запрошення для Москви до агресії в ЄС, пише Суспільне.

“Аморально спекулювати на горі українців задля отримання політичних дивідендів напередодні парламентських виборів. Ми не втручалися і не будемо втручатися у внутрішні справи Угорщини. Оцінку діям угорських політиків зрештою дадуть угорський народ та історія”, — заявив спікер МЗС України Олег Ніколенко.

Таким чином українське зовнішньополітичне відомство відреагувало на заяви Сійярто. Зокрема, угорський прем’єр висловив своє обурення у зв’язку з позицією Петера Маркі-Зая, який протистоїть на парламентських виборах чинному голові уряду країни Віктору Орбану. Так, Маркі-Зай підтримав акцію у пам’ять про українців, загиблих у Маріуполі, що відбулася в Будапешті, й виступив на підтримку українських біженців. Натомість Сійярто заявив, що позиція Маркі-Зая втягує Угорщину у війну з РФ.

“Відмова прем’єр-міністра Орбана надавати повну підтримку Україні сьогодні — це не запобігання втягуванню Угорщини у війну, а навпаки – запрошення Росії до подальшої агресії вглиб території Європи. Розраховуємо, що Будапешт сприятиме єдності в ЄС та НАТО задля припинення війни РФ проти України. Росія не повинна отримувати більше простору для продовження її звірств проти українського народу та руйнування європейської безпеки”, — наголосив у відповіді Ніколенко.

Відправ другу:
Залишіть коментар