Петер Сійярто звинувати Україну у спробах вплинути на вибори. Кулеба відреагував

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив українську владу у спробах вплинути на парламентські вибори в країні, які відбудуться 3 квітня 2022 року. Проте очільник МЗС Дмитро Кулеба спростував цю заяву.

Відеозвернення Сійярто оприлюднив на своїй сторінці у Facebook, пише Суспільне

За його словами, глава МЗС України Дмитро Кулеба контактував із цього питання з українським послом у Будапешті. При цьому Сійярто не розкрив подробиці цієї розмови і яким чином влада Угорщини дізналася про неї.

“Український уряд, який зараз воює з Росією, веде постійні переговори з угорськими лівими, а міністр закордонних справ України закликав посла України в Будапешті вплинути на результати виборів”, — заявив угорський міністр.

Кулеба своєю чергою висловив жаль з приводу заяв глави МЗС Угорщини та заявив, що вони не відповідають дійсності та руйнують відносини між Києвом та Будапештом, передає “Українська правда”.

“На відміну від поведінки Угорщини в Україні, ми ніколи не втручалися у внутрішні справи Угорщини, тим більше напередодні виборів. Прикро бачити, як заради короткострокової передвиборчої вигоди міністр Сійярто готовий вигадувати нісенітниці та руйнувати наші з ним відносини, які ми так довго вибудовували. Якщо орден від Лаврова для нього більш важливий за відносини зі мною, то варто так прямо і сказати”, — заявив український міністр.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар