Директор ІТ-компанії Енді Курціг закупив військове спорядження для своїх працівників — воїнів ЗСУ

Військове спорядження закупив для своїх працівників директор ІТ-компанії Енді Курціг. Витратив на це близько 10 тисяч доларів. Сам чоловік зі США. Свій офіс в Ужгороді він відкрив у 2012 році. Зараз в його компанії працюють 280 людей в усій Україні. Також Енді придбав для вимушених переселенців, які проживають на Закарпатті, продукти та речі. А зі Сполучених Штатів від американських дітей привіз малюнки із побажаннями для українців. Про це пише Суспільне Закарпаття.

“Діти намагалися писати на листівках українською мовою. Ось українська мова на цих листах. Багато дитячих листів для українців від дітей”, — розповів директор ІТ-компанії.

Також Енді Курціг привіз військове спорядження для чотирьох своїх працівників, які пішли захищати Україну під час повномасштабного вторгнення Росії.

“Я вирішив поїхати в Україну, щоб допомогти й привезти з собою медикаменти, гуманітарну допомогу для українців та військове спорядження для моїх працівників, які пішли захищати Україну. З моєї компанії пішли чотири людини боронити землі України: троє пішли воювати, а один — парамедик, він буде лікувати. Я дуже хвилююся за них, підтримую і вболіваю за них. Сподіваюся, що допомога, яку я привіз, стане в нагоді для того, щоб підтримувати незалежність й демократію України”, — розповів Енді Курціг.

Данило працює в ІТ-компанії Енді Курціга операційним менеджером. “Після перемоги я сподіваюся повернутися сюди й далі працювати. Чому пішов у ЗСУ? Тому що на той момент я відчував, що не можу по-іншому зробити. Дуже вдячний всім своїм колегам і своєму керівництву за те, що вони всі мене підтримували й підтримують зараз, і ніяких проблем, питань з цим не виникало. Сподіваюся, всі разом відсвяткуємо перемогу”, — розповів Данило.

На закупівлю військового спорядження Енді Курціг витратив понад 10 тисяч доларів.

“Купив дрони, тепловізори, прилади нічного бачення, бронежилети, кровоспинні засоби, засоби для надання першої медичної допомоги. Це досить дорогі речі. Бронежилети коштують 100-300 доларів, дрони — дві з половиною тисячі доларів, прилади нічного бачення — орієнтовно 700 доларів, інше, наприклад, медичні засоби — 50 доларів”, — розповів Енді.

Крупи, макарони, олію, сосиски, а також серветки, паперові рушники, ковдри та подушки для вимушених переселенців Енді передав у пункти збору гуманітарної допомоги. Продукти віддав у ресторан, де годують переселенців. Скільки витратив на продукти та текстиль, чоловік не розповів.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу: