Закарпатські волонтери відправили понад 1000 гуманітарних вантажів для потреб військових та цивільних

Волонтерські організації краю продовжують плідно працювати задля допомоги всім, хто цього потребує. У спільній справі об’єднуються закарпатці й переселенці, волонтери й представники бізнесу.

227 тонн медикаментів, понад 3 тисячі карематів та спальників, комплектація 5 автомобілів швидкої допомоги, 750 тонн харчових продуктів, 230 тонн гігієнічних засобів та 150 тонн одягу, – такий на сьогодні результат волонтерської співпраці Всеукраїнського благодійного фонду “Серце до серця” та медичної лабораторії “Астра-Діа”. “Завдяки тісним дружнім зв’язкам із країнами Європи та США нам вдається закривати нагальні та невідкладні потреби, передусім, медичного спрямування. Це та галузь, де потрібні спеціальні знання й чудово, що маємо можливість спільно з медиками збирати й надавати допомогу лікарням, медсанбатам та населенню тих регіонів, де зараз щодня цієї допомоги потребують тисячі людей”, – зазначає керівник фонду “Серце до серця” та HR-директор “Астра-Діа” Марія Рущак.

Наразі медикаменти та інструментарій, зібрані зусиллями фонду та працівників лабораторії, надійшли до 11 лікарень та близько 100 медсанбатів. Це ШВЛ, дефибрилятори, шини, ноші, турнікети, лікарські сумки та аптечки, якими постійно забезпечують і госпіталі, де приймають поранених.

Крім того, волонтери опікуються й переселенцями, які зараз проживають на Закарпатті. Зокрема, допомогу постійно направляють до місць прийому та проживання ТПО: ресторан “Дельфін”, залізничний вокзал, школи, дитячі садки та гуртожитки не тільки в Ужгороді, а й в інших районах області.

“Волонтерський рух на Закарпатті – надзвичайно потужний. Він об’єднує сотні небайдужих, мотивованих людей, які працюють нон-стоп, подекуди на межі своїх можливостей. Тому зараз цінний кожен внесок у цю велику справу. І ми дуже тішимось, що наші професійні знання, знадобилися у цьому великому волонтерському русі. Ми робили, робимо й продовжимо робити максимум для допомоги тим, хто цього потребує”, – розповідає генеральний директор лабораторії “Астра-Діа” Неля Лазар.

Поряд із гуманітарною допомогою, волонтери постійно надають і психологічну підтримку тим, хто опинився й найскладніших обставинах.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар