Ситуацію у пунктах пропуску Закарпаття: як відбувається оформлення транспортних засобів за пільговим розмитненням (ВІДЕО)

Ситуацію у пунктах пропуску Закарпаття контролюють постійно представники влади, аби тримати під контролем чисельність виїжджаючих і в’їжджаючих внутрішньо – переміщених осіб та гуманітарні вантажі, а останнім часом і чергу на пільгове розмитнення авто.

Це пункт пропуску на українсько-словацькому кордоні «Ужгород-Вишнє Немецке». По обидва боки черги тут невеликі – люди кажуть, очікують на перетин кілька годин, бо потрапили на перезмінку. Раніше були затори через рух транзитних автівок, а зараз зі словацького боку до двох десятків машин для потреб ЗСУ.

А це – пункт пропуску «Малий Березний –Убля». Тут черги на в’їзд з України у Словаччину взагалі не має, а от по той бік кордону, кажуть кількакілометрова! Усе через рух транзитного авто. «Малий Березний» (на кордоні зі Словаччиною) і «Устилуг» та «Грушів» (на кордоні з Польщею)- всього 3 пункти пропуску визначені для ввезення автівок, придбаних в Європі. Відповідне Розпорядження Кабінету Міністрів України № 354-р діє від 3 травня 2022 р.

Через шалений попит на пільгове розмитнення машин, тут черга у майже півтисячі транспортних засобів. Василь Риган каже, збільшили штат працівників, обладнали робочі місця, аби зі свого боку зробити усі зручності для громадян при перетині кордону. Пропозиція слушна, але розв’язання питання прерогатива уряду. А поки, аби пришвидшити процес, очільник митого поста має кілька порад. Далі пряма мова. Кілька пропозицій будуть у нагоді й суміжній стороні, адже черги дошкуляють і Словакам. Прикордонники зі свого боку теж прокоментували ситуацію на кордонах на території обслуговування Чопського прикордонного загону. 8300 авто за пільговим розмитненням у зоні діяльності Закарпатської митниці – повідомили дані за період від 6 по 19 травня у пресслужбі. 30 % – а це 2700 машин пропущено через КПП Малий Березний –Убля, з них 147 пройшли повну процедуру розмитнення.

Варто додати, майже 20 мільйонів гривень умовних платежів не сплачено у державний бюджет через дію умов пільгового розмитнення – це тільки на одному КПП. Понад мільярд гривень не доотримав бюджет країни від Закарпаття, а загалом по Україні – 8,5 мільярдів.

Подробиці в сюжеті М-Студіо:

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар