Померла закарпатська письменниця Надія Панчук

У віці 81 року 27 травня померла закарпатська письменниця, громадська діячка, журналістка, бібліотекарка Надія Панчук. Про це повідомили на сторінці Закарпатської обласної бібліотеки у ФБ.

Прощання з Надією Михайлівною та чин похорону відбудеться 31 травня о 12.30 в ритуальному залі на Кальварії!

“Кожен – тільки цитата
у чиємусь житті.
Тільки цитата…
Мама Природа
завжди має рацію
… І не треба плакати.”
Надія Панчук.

(Із неопублікованого. 2021 р.)

“…Із цими словами пішла від нас у засвіти 27 травня 2022 року (нар. 22.11.1940) світла, розумна, чуйна і надзвичайно талановита людина – письменниця, громадська діячка, журналістка, бібліотекарка, дбайлива дружина Панчук Надія Михайлівна. Її життєве кредо – любити життя у всіх його проявах. Вона і нас вчила любити його: в усі пори року, від сніжинки і краплинки – до золотого листя і скороморозу, від наївного дитячого спогаду – до мудрого філософського роздуму про буття та неосяжну глибину людської душі.

Надія Михайлівна цінувала життя і насолоджувалася простими речами – теплими вечорами, неквапливими прогулянками, дружніми розмовами на затишній веранді, пахучими травами, в яких вона добре зналася, келихом вина, дивним кольором, намистом, смачним тістечком – усім тим, що її тішило, дивувало, давало наснагу, надихало на творчість.

Її дивував своєю незбагненністю і безміром Час, який поглинав усе – епохи, події, людей. Час, в якому вона так гармонійно жила, а тепер вона –поза часом. Але в ньому, без сумніву, залишаться наші теплі спогади про пані Надію та її довершена поезія”, – йдеться в дописі.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар