На території НПП «Синевир» впроваджують багатовекторний проєкт по відтворенню біологічного розмаїття

Дивовижне озеро Синевир – об’єкт моніторингу!

Директор Національного природного парку «Синевир» Микола Дербак, спільно з Нідерландською компанією Silence TV Europe, Представництвом в Україні інституту реінтродукції на території НПП «Синевир» впроваджують багатовекторний проєкт по відтворенню біологічного розмаїття та налагодженню фото-відео моніторингу за водним дзеркалом дивовижного озера Синевир, що має міжнародне значення, як водно-болотне угіддя Рамсарської конвенції. Про це розповіли на сторінці Нацпарку в соцмережі ФБ.

Практичне значення цього напряму діяльності має вагоме значення для природоохоронної установи, оскільки вирішити це питання самотужки не можливо через відсутність технологій відтворення та спеціального моніторингового обладнання.

За допомогою встановлення програмно-апаратурного комплексу, що призначений для ретрансляції телевізійного сигналу, доступ до публічного перегляду матимуть понад 40 країн світу. Трансляція йтиме в онлайн-режимі у вільному доступі на ютуб-каналі, фейсбук-сторінці, телеграм-каналі та SILENSETV.

Метою такого проекту є створення нової орнітологічної площадки не лише для науковців НПП «Синевир», а й для усіх зацікавлених. Новий формат зможе показати користувачам, як змінюється навколишнє природнє середовище і змусить задуматися про його відтворення, збереження і повернення в природу рідкісного зникаючого біологічного розмаїття.
«Завдяки реалізації спільного міжнародного проекту, наукові працівники національного парку та всі бажаючі отримають можливість для публічного перегляду мальовничих краєвидів озера, стежити за погодними умовами та неймовірними таймлапсами, проводити дослідження та системно аналізувати й вивчати видовий склад орнітофауни водойми» – сказав заступник директора з наукової роботи Юрій Тюх.

Сподіваємося, що такий погляд на довкілля послужить основою для підвищення рівня екологічної освіти і свідомості, матиме суттєвий вплив на розвиток екотуризму у парку, посприяє новим науковим відкриттям і змінить погляди людей на деякі з наших найбільш нагальних і глобальних проблем в тому числі покращить охорону вказаного об’єкту.

Відправ другу:
Залишіть коментар