Олександр Педан показав Ужгородський національний університет у своєму освітньому проекті “УніверCheck”

До війни телеведучий відзняв проект про українські виші, і одним із дванадцяти навчальних закладів, які він відвідав, став УжНУ

Безліч спеціальностей, можливість семестр навчатися за кордоном, власна Лабораторія космічних досліджень – це маленький перелік того, чим може похизуватися Ужгородський національний університет. Виш входить у дванадцятку кращих українських вищих закладів освіти за міжнародним рейтингом U-MULTIRANK 2021.

Мені дуже заімпонувало те, що в УжНУ є відділ міжнародної співпраці і грантів. Студенти можуть семестр навчатися за кордоном і отримати подвійні дипломи, – каже Олександр Педан. – Дуже сильна матеріальна база – басейни, спортивні зали, лабораторії для науковців, астрономічна обсерваторія.

У виші телеведучий побував ще до війни – разом із донькою, яка якраз є абітурієнткою, вони знімали освітній тревел-проект “УніверCheck”. Його мета – познайомити абітурієнтів з українськими вишами, розповісти про їхні переваги та недоліки й загалом про можливості для молоді у різних містах України.

Як і всі українці, ми не розуміли, що буде завтра, не кажучи вже про вступну кампанію, яка мала б розпочатися через кілька місяців. Тому вагалися, чи варто загалом видавати проект в ефір, – зізнається Олександр Педан, телеведучий і співзасновник комунікаційного агентства “рedan|buro”. – Але згодом усвідомили, що “УніверСheck” сьогодні більш ніж потрібний. Ми прагнемо, аби молодь залишалася і вступала саме в Україні. Світ зараз дає багато можливостей, але наша молодь – наше майбутнє, і воно потрібне нам тут.

Загалом команда проекту “УніверCheck” залишилася приємно здивована від міста.

Ужгород – це insta-місто, безліч красивих вуличок, якими можна прогулятися і пофоткатися, – каже донька Олександра Педана і його співведуча по проекту Валерія. – Дуже мені сподобався також Ужгородський замок, потрапляєш наче у Середньовіччя. Тато там навіть приміряв лицарські обладунки (сміється). Подивіться випуск обов’язково!

Переглянути випуск “ “УніверCheck” з Ужгорода можна за посиланням.

Усі попередні випуски зі Львова, Полтави та Дніпра – також на YouTube-каналі Олександра Педана.

Відправ другу:
Залишіть коментар