Правоохоронці вилучили з дворогосподарств закарпатців понад 1000 рослин снодійного маку (ФОТО)

Вчора, 30 червня, у рамках проведення оперативно-профілактичної операції «МАК», дільничні офіцери поліції, спільно з поліцейськими офіцерами громади оглянули подвір’я жителів Мукачівщини.

У результаті — поліцейські виявили кількох порушників закону, які вирощували снодійний мак у забороненій кількості. Так, із присадибної ділянки у селі Поляна поліцейські вилучили 459 стебел нарковмісної рослини.

Того ж дня 264 стебла снотворного маку дільничні офіцери поліції та поліцейські офіцери громади виявили на території ще одного дворогосподарства .

Крім того, ще 350 стебел нарковмісних рослин поліцейські виявили на присадибній ділянці у селі Гукливий, що неподалік Воловця.

Усі рослини снотворного маку працівники поліції вилучили та відправили на експертизу.

За фактами правопорушень дізнавачі поліції Сваляви та поліції Воловця відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст.310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Нагадаємо, посів чи вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин, заборонено законодавством.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар