В Ужгороді обговорили стан укриттів у навчальних закладах

Підготовку до нового навчального року в Ужгороді, зокрема стан укриттів у закладах, обговорили сьогодні на зустрічі міського голови Богдана Андріїва з керівниками ужгородських шкіл та НВК.

Нагадаємо, в умовах війни Міністерство освіти та науки рекомендує школам працювати в очному форматі, якщо дозволяє безпекова ситуація, а в закладах є укриття.

На випадок, якщо в школах укриттів немає, директори мають укласти угоди із найближчими закладами, де такі сховища є. Про це зазначила начальниця управління освіти Ужгородської міськради Наталія Баранюк. Додала, що у складі комісії спільно з окремими депутатами міськради оглянули школи та НВК, де вже прибирають та облаштовують підвали й інші укриття. Умови для забезпечення учнів надійним прихистком напередодні 1 вересня перевірятимуть комісії.

Міський голова наголосив, що потрібно негайно реагувати при оголошенні повітряних тривог, наполіг на злагодженій роботі керівників закладів, працівників відділу цивільного захисту міськради та ДСНС, адже найважливіше – безпека учнів і працівників шкіл.

Ішлося на зустрічі і про те, що в Ужгороді залишаються школи, де тимчасово живуть вимушені переселенці, і це питання наразі відкрите.
Начальник відділу цивільного захисту населення управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради Сергій Дмитрієв зазначив, що потрібно розмістити вказівники, де знаходяться укриття.

Працівник ДСНС України в Закарпатській області, лейтенант служби цивільного захисту Іван Горьовий попросив директорів звертатися щодо консультацій, роз’яснень, а також інспектування сховищ для визначення їхнього стану та готовності до експлуатації.

Ужгородська міська рада

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Залишіть коментар