Розписаний шолом та альбом закарпатського художника Володимира Микити розігрують, щоб зібрати гроші для ЗСУ

На Закарпатті розігрують розписаний шолом та художній альбом Володимира Микити з його приватної колекції, щоб зібрати гроші для військових. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила організаторка лотереї Іванна Стець, пише Суспільне.

Для участі в лотереї потрібно внести 111 гривень. Всі зібрані гроші передадуть на фронт через громадську організацію “Рух підтримки закарпатських військових”.

Взяти участь у лотереї можна до 20:30 28 серпня. А о 21-й годині за допомогою генератора випадкових чисел визначать переможця/переможницю.

“Шолом, який розігрується, призначався котромусь воїну ІІ світової війни. Кілька місяців тому сотню таких передали в Україну як гумдопомогу. Нашим бійцям такі шоломи, звісно, не згодяться. Тому художники із Закарпаття, Львова та Києва забрали їх у свої майстерні, попрацювали та перетворили на мистецькі об’єкти. Автори саме цього шолому: випускниці Ужгородської школи мистецтв Мешко Катерина, Радченко Вероніка, Костєв Ніколета. Художня книга в руках відомого живописця Володимира Микити — особливо цінна у його колекції і вже раритет (це означає — її ніде не знайти)”,— йдеться в повідомленні.

Художник Володимир Микита особисто підпише книгу для переможця.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу: