Закарпаття перемогло у престижному європейському конкурсі "Interreg Project Slam – 2022!"

Проєкт Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради здобув перемогу у конкурсі «Interreg Project Slam – 2022!»

У Брюсселі відбувся фінал щорічного європейського конкурсу «Interreg Project Slam – 2022!», в якому визначають найкращий проєкт року. До фіналу увійшов проєкт «Віртуальна реальність єднає Карпати: інтерактивні шкільні лабораторії» #VirtualLab, який реалізовує команда АРР «Закарпаття» у співпраці з партнерами із Румунії. За словами організаторів конкурсу, понад 40 проєктів з різних країн Європи було подано до участі, з них тільки 6 обрали до фіналу. Переможців визначали у декілька етапів, враховуючи також глядацькі симпатії. У підсумку перше місце отримав проєкт «Віртуальна реальність єднає Карпати: інтерактивні шкільні лабораторії». У трійці найкращих також проєкти програм Угорщина-Сербія (друге місце) та Іспанія-Португалія (третє місце). \

За словами менеджера проєктів АРР «Закарпаття» Валентина Волошина, для якісної реалізації всіх цілей проєкту команда АРР «Закарпаття» свого часу вирішила продовжити його впровадження.

«Ми успадкували проєкт практично за два місяці до офіційного завершення. Однак, на той момент досягнуті результати не повністю відповідали задекларованим цілям. Власне, тому колектив прийняв рішення продовжити проєкт до 23 листопада 2022 року. Наша команда досі вкладає чимало зусиль, аби підвищити ефективність заходів та сталість результатів проєкту», – розповів Валентин Волошин.
Директор Агентства Володимир Феськов зазначив, що перемога в такому престижному конкурсі історична не тільки для Закарпаття, але й для всієї України.

«Вперше за історію конкурсу «Interreg Project Slam – 2022!» українсько-румунський проєкт обраний до участі й здобув перемогу. Вдячний всім, хто долучився до його якісної реалізації, яка, до речі, ще триває. Цей проєкт, без перебільшення, має величезне значення для розвитку освіти Закарпаття. Його результати стануть трампліном для позитивних змін в освітній галузі не тільки нашого регіону. Висловлюю велику вдячність за популяризацію проєкту і сприяння у його реалізації Закарпатській обласній раді, Закарпатському інституту післядипломної педагогічної освіти та управлінню єврорегіонального розвитку Закарпатської ОВА. Також хочу щиро подякувати закарпатцям, які активно голосували за наш проєкт у мережі Facebook під час першого етапу визначення переможців. Переконаний, що ідеї VirtualLab будуть мати продовження і розвиватимуться далі, у нових міжнародних проєктах», – наголосив Володимир Феськов.

Закарпатська обласна рада

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар