Якими мають бути укриття в новобудовах на Закарпатті (ВІДЕО)

Сховища чи найпростіші укриття – відтепер обов’язкові у всіх новобудовах! Мова про багатоповерхівки та нежитловий фонд.

В Україні з 24 жовтня 2022 року набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій». Стосується він лише майбутніх споруд і має враховуватися при проєктуванні! Для безпеки людей при будівництві нових об’єктів обов’язково треба передбачити укриття!

Відповідні зміни внесені до Кодексу цивільного захисту населення та закону про регулювання містобудівної діяльності. Новації набрали чинності з 24 жовтня 2022 року. Відтак забудовники на стадії проєктування мають передбачати систему цивільного захисту, аби у випадку надзвичайної ситуації було де людях сховатися. Це стосується багатоповерхівок, а також нежитлових будівель торгових центрів, ресторанів, готелів тощо.

Вже зведених будинків, навіть, якщо ще не введені в експлуатацію, новації законодавства не стосуються. Лише новобудов. То ж з 24 жовтня 2022 року затвердження містобудівної документації на регіональному чи місцевому рівні за відсутності розділу інженерно-технічних заходів цивільного захист – заборонене!

Подробиці в сюжеті М-Студіо:

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар