Від сміттєзвалища до заказника: природоохоронці подали клопотання про створення заказника на Вільшанському водосховищі

Українська природоохоронна група спільно з Chysto.de подали клопотання до Закарпатської ОВА про створення ландшафтного заказника місцевого значення «Берег Закарпатського Моря». Під охорону планують взяти не лише сам берег Вільшанського водосховища, а й галявини з цінною рослинністю, які примикають до території Нацпарку «Синевир», але раніше не входили до його складу, пише zaholovok.com.ua

Як повідомилиу пресслужбі ГО «Українська природоохоронна група», йдеться про територію, яку вже протягом двох років прибирають волонтери з різних куточків України, оскільки мета екопікніків від Chysto.de – не просто очистити цю територію від сміття, а й зберегти природу дивовижного куточка Карпат.

«Створення ландшафтного заказника місцевого значення дозволить зберегти тутешню унікальну екосистему. За нашим проектом, у заказник входить не лише берег водосховища, а й безліч дрібних галявин з лучною рослинністю у межах нацпарку «Синевир», які раніше в його склад не входили. На цих галявинах зростає багато рідкісних, червонокнижних видів рослин. І з точки зору біорізноманіття вони надзвичайно важливі», – йдеться у повідомленні Української природоохоронної групи.

«Надавши охоронний статус цим місцям, удасться створити безшовну природоохоронну зону та умови для свідомого екотуризму. Гості заказника зможуть познайомитися з дивовижною красою цього місця, його історією, рослинним та тваринним світом, поважаючи та не порушуючи їх спокій», – додають природоохоронці.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Світлини з архіву chysto.de

Відправ другу:
Залишіть коментар