Російські ракети, ймовірно, влучили по території країни НАТО: у Польщі скликають термінову зустріч комітету нацбезпеки

Внаслідок вибуху загинули люди.

У польському місті Пшеводув в Люблінському воєводстві біля кордону з Україною стався вибух, внаслідок чого загигуло двоє людей. Польські ЗМІ повідомляють, що причиною могли стати російські ракети.

Як пише ТСН, про це повідомляють польські видання.

Після цього з’явилася інформація, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони. Офіційно причину скликання Комітету не повідомили, втім, ймовірно, це пов’язано із російськими ракетами.

За інформацією місцевих ЗМІ, у Польщі в результаті вибуху трактора в місцевості Пшеводув, що біля кордону з Україною, загинуло дві людини. Це сталося в 15:40 за варшавським часом на зерноприймальному пункті.

“Ми встановили, що потерпілі – працівники зерносушарки. Зараз на місці працюють рятувальні служби. Точні причини та обставини події встановлюються, за наданою нам інформацією, вибух пролунав у кількох сусідніх містах. До Пшеводова прямують великі сили поліції та пожежної охорони. Вся територія охороняється”, – пише Polsat news.

Прес-секретар уряду Польщі Петр Мюллер поінформував, що усі подробиці повідомлять після закінчення Комітету.

“У зв’язку з надзвичайною ситуацією прем’єр-міністр Моравецький за погодженням з президентом Дудою розпорядився скликати зустріч Комітету з національної безпеки та питань оборони. Інформація, яка буде представлена на комітеті, буде пізніше, якщо це буде можливо, максимальною мірою доведена до відома громадськості. Я закликаю вас доти не публікувати непідтверджену інформацію”, – сказав він.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар